maanantai 27. huhtikuuta 2015

DINNER FOR TWO

Äiti oli viikonloppuna kylässä, ja korvaamattomana apuna mun tavaroiden pakkaamisessa. Nyt alkaa olla muuttokuorma viittä vaille valmis. 
Äidillä oli hetki sitten syntymäpäivät ja pian on äitienpäiväkin, joten olin päättänyt kokata sen ansiosta meille kolmen ruokalajin illallisen päivällisen. Loppujen lopuksi kaipasin vähän äippääkin avuksi, koska oli sen verran monta rautaa kuumana, ja huippu setti saatiinkin kyllä syötäväksi. 

Alkuruoaksi valmistin pinaatti-ricotta-lettuja, joiden ohjeen nappasin täältä (klik). Mä valmistin taikinan, ja äiti auttoi lettujen paistamisessa, koska mä aloin epäillä omia skillssejäni ja olin aika varma, että kaikki letut olisi päätyneet palasiksi, kuten käy aina kun koitan tehdä munakasta, ja siitä tuleekin loppujen lopuksi scrambled eggs.. Letut onnistui tosi hyvin ja vaikka en mikään pinaatin suurin fani ole, niin nää kyllä maistui !

Pääruuaksi valmistin jo tutuksi tulleita lemppari bataattiburgereita fetakastikkeella, mutta tällä kertaa tonnikalapihveillä, joiden resepti on täältä (klik). Pihvit oli todella helppo valmistaa, ja ne sopivat erinomaisesti yhteen bataatin ja kastikkeen kanssa. Mä en ollut koskaan aiemmin syönyt tonnikalapihvejä, eikä ollut äitikään, joten ne olivat oikein positiivinen uusi tuttavuus, ja pitää ehdottomasti tehdä niitä uudestaankin. 

Jälkkäriksi päätin tehdä helppoa ja hyvää marjarahkaa. Mä en itse ole mikään leipoja, enkä muutenkaan kaikista suurin jälkiruokien ystävä, joten rahka oli aika passeli valinta, ja kelpasi oikein hyvin myös seuralaisellenikin. Kahden ruokalajin jälkeen rahka oli myös sopivan raikasta, eikä tuntunut siltä, että nyt saa jo väkisin ahtaa. Rahkaan tulee kermavaahtoa, rahkaa (yllättäen), marjoja, pellavasiemenrouhetta, siemeniä ja mantelilastuja. Ei myöskään ehkä se kaikista epäterveellisin vaihtoehto !

Huomenna alkaisikin sitten mun työharjoittelu Miltton Showroomilla ! Jee ! Oon tosi innoissani, vaikka en ookaan ehtinyt pahemmin asiaa ajattelemaan kaiken tämän kiireen ja kaaoksen keskellä. Toisaalta se on hyvä, koska en oo myöskään ehtinyt jännittää :D Ensi viikoksi tulen vielä Tampereelle suorittamaan tämän kevään viimeiset kouluhommat ja tekemään muutaman työvuoron, mutta sen jälkeen oliskin edessä Helsinkiin muutto, tai siis comeback reilun parin vuoden Tampere-elon jälkeen. Kivaa, mutta samalla jotenkin tosi outoa.

2 kommenttia: