maanantai 12. tammikuuta 2015

Vuosi 2014

Seuraavana luvassa muistoja ja kohokohtia viime vuodelta.

 Helmikuussa juhlittiin mun 23-vuotis syntymäpäivää 90-luvun teemalla. Kreppitukat oli aika kova sana ! Sain Mikolta aivan ihanan lahjan; ensin sain synttärikortin, jossa oli arvoitus, mikä mun täytyi ratkaista, ja ratkaisusta löysin koordinaatit itse lahjan luo. Hihii.

Synttäreiden jälkeen suunnattiin Mikon kanssa kahdeksi viikoksi Thaimaan lämpöön ja varmaan sanomattakin selvää, että se oli ihan parasta. Seikkailtiin sekä Krabin alueella, Koh Phi Phillä että Bangkokissa. Thaimaassa kokeilin ensimmäistä kerta snorklausta, ja se oli ihan huippua! Vaikka samalla aika hurjaa, koska kalat on pelottavia.
Tulee kyllä niin älytön matkakuume näitä kuvia selaillessa ! Kaipaan niin sinne auringon alle ja turkoosin veden äärelle.
 

Huhtikuussa tehtiin muutaman mun luokkakaverin kanssa muutaman päivän reissu ihanaan Tukholmaan. Kyseinen visiitti oli mun ensimmäinen "oikea" Ruotsin reissu, koska aiemmat on olleet risteilyjä, jolloin maissa on ollut vain se muutama tunti aikaa, eikä siinä ehdi oikeasti sitä kaupunkia nähdä. 
Tällä reissulla pääsin myös tapaamaan upean Angelica Blickin ja treffaamaan pitkästä aikaa mun ystävää Claraa, joka toimikin meidän matkaoppaana ja vei meitä kaikkiin kivoihin paikkoihin.

Viime kesä oli ihan mahtava. Liftattiin Marian kanssa Provinssiin, rymyttiin kuin pahaiset teinit kaksi päivää, ja hetken päästä oltiinkin jo Ruisrockissa. Ensimmäisenä päivänä päätettiin porukalla pyöräillä Ruissaloon, ja jo ensimmäisen sadan metrin aikana yksi onnistui kaatumaan. :D Sen suurempia onnettomuuksia ei onneksi tapahtunut. Mä myös luulin loppuillan pienen pienissä huuruissa hävittäneeni sekä omat että mun ystävän kotiavaimet ja myöskin pyörän avaimet, koska en muistanut, että olin vajaa tunti sitten antanut avaimet toiselle ystävälleni, joka oli menossa aiemmin kotiin. Great success! Oli kerrassaan mielettömät festari-sekoilut sekä Seinäjoella että Turussa.
 
Kesällä päätin myös heittäytyä radikaaliksi ja leikata polkkatukan. Niin hyvä päätös.
Kesän aikana tuli myös vietettyä ihanan paljon aikaa Mikon äidin mökillä ja puistoissa makoillen. Myös juhannusta vietettiin mökkeillen ja vaikka juhannussää olikin mitä jäätävin (kirjaimellisesti) ei se meininkiä hidastanut.

Kesä huipentui Berliinin reissuun, joka tehtiin Mikon kanssa elokuussa. Berliini valloitti meikäläisen kyllä aivan täysin, ja muunmuassa laiton visiitti Spreeparkin hylättyyn huvipuistoon on jäänyt sellaiseksi kokemukseksi, jota ei varmasti ihan heti unohda.
Oli ihan huippu reissu ja Berliinin on ehdottomasti päästävä vielä joskus uudestaan.
 

Lokakuun alku vietettiin porukalla Edinburghissa. Oli ihanan erilainen ja rentouttava viikko, koska Edinburgh oli kaupunkina jo meistä kaikille tuttu, niin ei tarvinnut "stressata" nähtävyyksien näkemistä tai vastaavaa, vaikka toki parit turistihommat niiden päivien aikana tehtiinkin. Suurimmaksi osaksi istuttiin tunnelmallisissa pubeissa ja baareissa, syötiin hyvin (eli siis liikaa), katsottiin elokuvia ja hengailtiin Mikon ja Sonjan sukulaisilla.
 
 

Edinburghista palattuani ehdin olla kotona muistaakseni huimat viisi päivää, kun taas oli aika nousta siiville, jotka tällä kertaa heitti mut aivan toiselle puolelle maapalloa, Meksikoon. Tää kyseinen reissu tuli aika ekstemporeena, koska olin alunperin suunnitellut meneväni Meksiko Cityssä asustavaa siskoani moikkaamaan vasta myöhemmin, mutta sitten päädyinkin lähtemään äidin mukaan, joka oli juuri varailemassa itselleen matkoja. Mikäs siinä sitten, ei paljoa harmittanut lähteä !
Oltiin Meksikossa vain viikko, mutta ehdittiin nähdä siinä ajassa yllättävän paljon. Meksiko oli ihanan värikäs ja todella erilainen. Sai taas ison kourallisen uusia kokemuksia ja perspektiiviä.

Joulua vietin winter wonderland-maisemissa, eli siis äidin luona Iisalmessa ja mummolassa, josta tämäkin kuva on. Joululoma oli lyhyt, mutta sitäkin ihanampi. Ei tehty mitään erikoista, mutta siinä se salaisuus varmaan olikin. 
Ennen joulua mä menetin lapsuudenystäväni, mikä oli tietenkin mulle todella raskas paikka. Joululoman puitteissa pääsin vähän käsittelemään asiaa, ja käymään muunmuassa ystäväni haudalla. Pääsin käsiksi myös vanhoihin, lapsuus- ja teiniaikojen valokuviin, joita oli ihana selailla ja muistella niitä aikoja. Miten hölmöjä oltiinkaan silloin.
 

Vuoden vaihdetta juhlittiin porukalla Vammalassa. Pelailtiin, juotiin skumppaa, syötiin notkuvasta pöydästä herkkuja, ammuttiin muutamat raketit, halailtiin, laulettiin ja höpöteltiin. Oltiin pistetty myös parasta päälle, vaikkei mihinkään ulos oltukaan lähdössä. Välillä on vaan ihanaa vähän hienostella.

En tiedä välittyykö se tästä, mutta mulla oli ihan mieletön vuosi. Vaikea löytää niitä oikeita sanoja, mutta sen voin ainakin sanoa, että vuosi 2014 oli maailman matkaamisen ja kasvamisen vuosi. Samojen teemojen äärellä ollaan myös tänä vuonna ja mä olen aika varma, että tästä tulee ihan yhtä huikea mitä edeltäjästäänkin.

2 kommenttia:

  1. Vauu sun vuosi on kyllä ollut aivan mieletön <33 vauu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii : )) pitää tehdä just niitä asioita, jotka tekee onnelliseksi!

      Poista