lauantai 8. marraskuuta 2014

MEXICO PHOTO DIARY PART 2


Kuvat ovat kaikki Mexico Citystä; Bosque de Chapultepecin eläintarhasta, Roman ja Condesan kaupunginosista sekä keskustan alueelta, Frida Kahlon museosta ja Templo Mayorista.

----

Eläintarhoista oon yleensä ollut aika neutraalia mieltä. Niissä on ollut ihan kivaa käydä ihmettelemässä eläimiä, kaloja sun muita, ja sama oli fiilis tälläkin kertaa kun päädyttiin Bosque de Chapultepecin massiivisessa puistossa sijaitsevaan tarhaan, kunnes mä törmäsin tähän sydäntäriipivään näkymään. (Pahoittelen heijastunutta kuvaa!)

Siellä se istui yksin, pitkät rastat roikkuen, täysin tyhjässä, ja varsinkin pienessä häkissään. Mä en ole mikään eläinihminen koskaan sen suuremmin ollut, mutta tuossa kohtaa mun sisäinen eläinaktivisti nosti vähän päätään, ja teki mieli pelastaa se raukka sieltä. Oli suoraansanottuna aika kamalaa katsottavaa, kun toiselta oli viety sillä tavalla vapaus ja kaikki virikkeet tuota yhtä pikkuliaania lukuunottamatta. Oranki-paran naamalla oli niin tyhjä ja surullinen katse, että fiilis tarttui siltä istumalta muhunkin.


Frida Kahlon museo (joka oli siis hänen ja taiteilija Diego Riveran silloinen koti) oli upea ja samalla jotenkin aika kreisi ja surrealistinen paikka. Mielettömiä värejä ja kiinnostavia huoneita. Museossa oli myös erillinen rakennus, johon oltiin kerätty Kahlon käyttämiä vaatteita ja asusteita sekä upeita nykysuunnittelijoiden tekemiä luomuksia, joissa he olivat käyttäneet Kahloa inspiraation lähteenä.

Toivottavasti jaksatte vielä pari Meksiko-aiheista postausta, koska kuvia ja juttua riittää vielä !

2 kommenttia: