perjantai 10. lokakuuta 2014

E D I N B U R G H

Noniin, nyt on Edinburghista palattu takaisin, hyvin karuun arkeen. Sellainen kasa hoitamattomia asioita, lähinnä kouluun liittyviä palautettavia tehtäviä ja tentteihin lukemista, että vähän meinaa päässä pyöriä. Ajattelin tässä välissä kuitenkin tulla postaamaan Edinburgh-fiilistelyjä, koska pakkohan sitä on välillä taukoa lukemisestakin pitää.

Meillä oli ihana viikko, just ehkä sellainen mitä oikeasti kaipasinkin. Edinburgh oli koko meidän seurueelle entuudestaan tuttu, joten turhaan ei hötkyilty, otettiin vaan rennosti ja tehtiin mitä mieli teki. Vähän toki alustavasti suunniteltiin, jottei huomattaisi viikon viimeisenä päivänä, ettei olla tehty tai nähty oikeastaan mitään.
Syötiin ja juotiin hyvin, istuttiin ravintoloissa ja kahviloissa, käytiin elokuvissa, ihailtiin maisemia Arthur's Seatilta, pyörittiin kaupungilla, pidettiin dinner partyt ja vietettiin aikaa Mikon ja Sonjan sukulaisten kanssa. Sukellettiin myös vähän Edinburghin historiaan, joka oli äärimmäisen mielenkiintoista kuultavaa ja nähtävää. Kaupungista löytyy edelleen muutamia melko hyvinkin säilyneitä jäännöksiä entisestä kaupungista, jonka päälle nykyinen Edinburgh on siis 1700-luvulla rakennettu. Mary King's Close on yksi niistä maanalaisista paikoista, jonne edelleen järjestetään ohjattuja kierroksia. Kuvia maan alla ei valitettavasti saanut ottaa, mutta googlettamalla löytyy ! 
Edinburgh on sekä kiinnostavan historiansa, mielettömän arkkitehtuurinsa että upeiden maisemiensa ansiosta ehdottomasti yksi mun lempi kaupungeista. Sen todistaa myös Buzzfeedin listaus kahdestakymmenestä maailman kauneimmasta kaupungista, johon Edinburgh on rankattu viidenneksitoista. Sinne vaan tarkistamaan kuinka monta on jo plakkarissa! Multa löytyy tällä hetkellä 6/20, mutta mielelläni käyn noista läpi jokaisen!

2 kommenttia:

  1. Eikä siis Edinburgh on niin upea paikka! Kävin tekemässä 1kk työharjottelun Princess St. H&M myymälässä pari vuotta sitten :) Ärsyttää niin pirusti kun ei keretty sitä älyttömän kaunista luontoa ja historiaa katselemaan, tuli niin sellainen keskeneräinen fiilis että tänne pitää tulla uudelleen! Voi kun tuli ikävä sinne..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi, kannattaa ehdottomasti mennä uudestaankin (lennotkaan ei ihan liikaa kustanna) :) Se todellakin on upee paikka !!

      Poista