Tehtiin Mikon kanssa perjantaina munapitsaa, eli siis protskupitsaa, eli siis sellaista pitsaa, jonka pohja on tehty kokonaan pelkästä kananmunasta.
Oli sen verran onnistunut keissi, että ajattelin jakaa ohjeen tännekin!
Tarvitset viisi kananmunaa.
Erottele ensin valkuaiset keltuaisista.
Me käytettiin mm. pullotaktiikkaa:
Kätevää! Tosin ei onnistunut ihan jokaisella yrittämällä :D

Laita sitten poikaystävä vatkaamaan.
Vaihtoehtoisina keinoina voi käyttää myös vaikka vatkainta.
Massasta ei tarvitse saada kauhean jämäkkää, mutta tarkoitus on kuitenkin, että se on kuohkeaa.
Sen jälkeen keltuaiset heitetään mukaan, ja sekoitellaan kevyesti.
Sitten uunia 200:n asteeseen. "Taikina" levitetään tasaisesti pellille ja laitetaan uuniin noin viideksi minuutiksi.
Kun pohjan pinta näyttää kullankeltaiselle, se on valmis saamaan täytteitä päälleen.
Me heitettiin pitsaamme täytteiksi maissia, fetaa, ananasta, paprikaa, jauhelihaa ja paljon juustoraastetta.
Sen jälkeen pitsa uuniin, noin kymmeneksi minuutiksi. Kun juusto on kunnolla sulanut, on koko homma valmis.
Ja sitten voi nauttia!
Oli muuten älyttömän hyvää.
Kananmuna toimii ainakin mulle paremmin kuin perinteinen pitsapohja. Eikä tule taaskaan sitä inhottavaa hiilaripöhöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti