lauantai 22. marraskuuta 2014

Toivepostaus: Lempipaikkojani Tampereella

Noniin, nyt vihdoinkin!

Elikkäs. Sain kommentin viime kuussa, jossa toivottiin postausta lempipaikoistani Tampereella, ja tottakai mä päätin tarttua haasteeseen! Eli tässäpä tulee;

1. Lemppari kahvilat ja ravintolat: 

Cafe Europa on mun ehdoton suosikki, eikä tää kyseinen paikka mene pelkästään tän yhden kategorian alle, koska Europa on myöskin baari, jossa on tullut yhdet jos toisetkin illat istuttua. Kesäisin siellä on myös terassi. Opiskelijakortilla saa alennusta kahvista, ja tiskiltä saa tilattua Tampereen parasta sangriaa. Europa on kaikenkaikkiaan erittäin viihtyisä, mutta valitettavasti usein myös melko ruuhkainen.


Salad Bar on nimensäkin mukaisesti salaattibaari, mutta saa sieltä myös terveellisiä smoothieita. Salad Bar tarjoaa luomuvaihtoehtoja, ja salaattinsa saa koota alusta loppuun asti itse. 


Tammelassa sijaitseva Kahvila/Ravintola Kahvilla hurmasi mut tunnelmallaan, vähän kuten Cafe Europakin. Äärimmäisen miellyttävä, kotoisa ja boheemi istuskelupaikka, jossa on maailman siisteimmät karttapalloista tehdyt valaisimet. Kahvillasta löytyy myös mieletön määrä lautapelejä !


Oma-kahvila on taas tyyliltään aivan erilainen, mutta silti ihan yhtä ihana kuin nämä aiemmatkin. Oma on Pyymäen Leipomon kahvila, joten tarjoilut on aina tuoreita ja myöskin lähellä tuotettuja. Oma on kahvilan lisäksi myös lounasravintola, ja voi siellä nauttia myös vaikkapa lasillisen skumppaa. Plussana myös keskeinen sijainti Tuomiokirkonkadulla.


Näsilinnankadulla sijaitseva Sitko Pizza&Bar on mulle ja oikeastaan koko Tampereellekin suht uusi tuttavuus, koska se on vasta hiljattain tänne saapunut. Pizza on hyvää, itseasiassa todella hyvää, siiderikin on hyvää ja ravintolan ulkoasu miellyttää kovasti silmää.


Mä en tiedä mikä siinä on, mutta jostakin syystä Tampereella syödään todella paljon wingsejä. Vaikka mustamakkara onkin se oikea Tampereen erikoisuus, niin voisin väittää, että wingsit on toinen. Mä olin syönyt ehkä pari kertaa elämässäni jotain niljakkaita siipiä ennen Tampereelle muuttoa, mutta voi pojat, että mä rakastuin oikein kertaheitolla näihin täkäläisiin! Siipiä Tampereelta saa monista paikoista, mutta mun lempparini on Aleksanterinkadulla sijaitseva SiipiWeikot.


2. Lemppari baarit: 

Minibaari on pieni cocktail-baari CafeEuropan vieressä, josta saa heittämällä kaupungin parhaat drinkit! Alkoholi saa Minibaarin katon alla täysin uuden merkityksen, kun drinkkejä tehdään tunteella ja taidolla. Meikäläinen oli ennen kyseiseen puljuun tutustumista täysin tietämätön siitä, mitä kaikkea alkoholista voikaan tehdä.


Ruma taas on lempparini yökerhoista, koska siellä kaikki on aika kohdallaan; hauska sisustus, sopivasti tilaa, halpaa juotavaa ja hyvää musiikkia. Myös Ruman lähellä sijaitseva Klubi ja keskustan Doris on kivoja paikkoja!

Baareja on toisaalta vähän hankalaa suositella, koska mulle ainakin musiikilla on suuri merkitys, ja maku taas voi olla jokaisella aika erilainen. Mutta sanotaan näin, että sitten jos haluaa jorailla tämän hetken listahittejen tahtiin, niin sitten kannattaa ottaa suunta johonkin muualle, kuten esimerkiksi Ilvekseen, josta löytyy muuten Tampereen paras baarihenkilökunta. ;) (tähän ei tietenkään vaikuta se, että suuri osa kyseisen puljun henksuista on mun kavereitani) Ja myönnän itsekin, että oikeasti mut löytää notkumasta Ilveksen baaritiskiltä vähän liinkin usein juuri tästä syystä.


3. Lemppari kirppikset: 

Vastaus on ehkä vähän tylsä, mutta pakko myöntää, että Hämeenkadun Uffilta olen löytänyt melkeinpä jokaisella visiitilläni jotain, eli siinä mielessä se on mun ehdoton suosikkini. Bonus ja Radio ovat ne isoimmat kirppikset, mutta niistä mä en ole koskaan sen suuremmin syttynyt, saatika sitten kiikuttanut juuri mitään kotiin asti. Kirppiksissä on kylläkin se kiva puoli, että koskaan ei voi tietää milloin sinne ilmestyy jotain upeaa, joten silloin tällöin on edelleen tehtävä täsmäiskuja näihin useasti pettymyksenkin tuottaneisiin paikkoihin.

Tarina kirppis ja Kodin Kakkonen on kivoja sisustusmielessä. Vaatteita ja asusteitakin molemmista löytyy, mutta mun silmääni näissä on lähinnä miellyttänyt ne antiikinomaiset tavarat ja huonekalut.


3. Muut: 

 Kauppahalli oli vaikea asettaa mihinkään kategoriaan, koska se on paljon kaikkea. Ainakin mulle. Kauppahallin katon alta löytyy Tampereen yhdeksi parhaimmaksi ravintolaksi rankattu Neljä Vuodenaikaa, paljon kojuja, paljon erilaisia tuoksuja ja ihan omanlaisensa tunnelma, jota meikäläinen tykkää ainakin aika ajoin fiilistellä. Joskus on kivaa mennä ihan vaan käppäilemään sinne ympäriinsä, vaikkei olisi mitään tarkoitus ostaakaan.


Kätkö Vintage on nimensäkin mukaisesti vintage-putiikki, joka sijaitsee Tammelassa, ja itseasiassa Kahvillan naapurissa.Vintagea löytyy kahdessa kerroksessa; ensimmäisessä voi hypistellä vaatteita, asusteita sekä pientä kodintavaraa ja alemmasta kerroksesta löytyy upeita vintage huonekaluja.


Siinäpä sellainen listaus ! Onko muilla kokemuksia tai mielipiteitä näistä paikoista?

Mulle saa mielellään antaa myös vinkkejä, ihan varmasti on monia siistejä paikkoja, joista mulla ei ole mitään aavistustakaan! Tampereella kun on yllättävän paljon kaikkea, mutta monet jää helposti huomaamatta, jos ei niistä tiedä. Tällä hetkellä mun "paikat, jotka täytyy testata"-listalla on Aleksanterinkadun Pork & More-ravintola, Tuomiokirkonkadun salaattibaari Greli, keskustorin Bar Burrito-ravintola ja Viinikan/Nekalan kulmilla sijaitseva Kirpputori Silinteri. Mä oon vähän sellainen tutkimusmatkailija, josta on ihanaa löytää uusia paikkoja, eikä aina pitäytyä niissä samoissa vanhoissa.

Toivottavasti postaus miellytti myös tätä toivoneelle, ja toiveita saa kyllä jatkossakin esittää. :)

2 kommenttia:

  1. Jeee tää oli ihan paras postaus ikinä! Listasit tosi monta paikkaa missä mulla on pitäny käyä jo pitkään, ehkä nyt saan aikaan mennä paikan päälle :D Ittellä on vielä aika hakusessa nimenomaan baarit ja ravintolat. Thänks! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, ihana kuulla! <3 Toivottavasti löytyy jotain lemppareita myös sulle ;)

      Poista