maanantai 12. toukokuuta 2014

S T O C K H O L M 
Sympaattinen ja upeasti sisustettu Café Backpackers lähellä meidän hotellia.


 
En tiedä mikä tree hugger musta on tullut, mutta jälleen kerran mä rakastuin puihin. Tällä kertaa kohteena olivat nämä kovasti kirsikkapuita muistuttavat ihanuudet, joita näkyi aika paljon Stokiksen katukuvassa. Kungsträdgården oli ihan mieletön paikka, jota nämä vaaleanpunaiset rakkauspuut ympäröivät, ja keskellä sijaitsi iso vesiallas suihkulähteineen. Ihmiset istuskelivat altaan ympärillä, ja tottakai mekin liityttiin pariinkin otteeseen mukaan nauttimaan auringosta. Välillä kun tuuli puhalsi vähän kovempaa, karisi puista hurja määrä kukan terälehtiä, ja mä olin tottakai ihan silmät selällään siinä vaiheessa, kun oli niin kaunista.

Katsoin ihan sattumalta yhdessä vaiheessa instagrammia, ja törmäsin ilmoitukseen, jossa kerrottiin, että Angelica Blick, mun ehkäpä suurin innoittaja näin pukeutumisen saralla, olisi samaisena iltana Gallerianin BikBokissa lanseeraamassa uutta mallistoaan. Tottakai mä sitten päätin mennä vähän kurkkimaan, kun oltiin ihan lähistöllä.
Angelica oli juuri niin suloinen mitä olin ajatellutkin, ja päästiin muutama sanakin vaihtamaan, vaikka vähän jäikin juttu kesken, kun paikalla oli niin paljon muutakin populaa paikalla.
Lauantaina treffattiin mun ystävä Clara, joka muutti Tukholmaan viime vuonna. Paikallisen opastuksella päästiin näkemään valtavasti upeita paikkoja, kuten Zinkendammin kukkula, josta näki koko kaupungin yli.


Maria Torget.


 
Vanhan kaupungin kapeat kadut.

Lauantai-iltana Clara vei meidät vielä vähän tutustumaan Tukholman yöelämään, ja päädyttiin Stureplanille. Mentiin ensin eräälle terassille juomaan siiderit (ja oli muuten parasta koskaan maistamaani sellaista!) ja sen jälkeen yritettiin johonkin suht chilliin baariin vähän matkan päähän, muttei päästy sisään, koska näytettiin kuulemma liian nuorilta. Liekkö sitten oikeasti niin, vai eikö vaan naamataulut miellyttäneet. Jokatapauksessa tämän tuomion myötä päätettiin sitten mennä Bernsiin, joka vaikutti jo rakennuksen perusteella melko kalliilta paikalta, ja sitähän se sitten kyllä olikin. Sisäänpääsy oli noin 25 euron verran ja perus vodka-redbullista joutui kustantamaan vajaat 17 euroa, eli halvalla ei päästy. Mutta hauskaa oli, vaikka dj:llä olikin lähinnä hämmentävä soittolista pyörimässä. :D Baari meni kiinni jo kolmelta, toki vip-puolen kekkerit olisi jatkuneet vielä varmaan aamuun asti, mutta me ei ihan siihen kastiin kuuluttu, joten lähdettiin ihan tyytyväisinä stokiksen yömäkkärin kautta "kotiin".

 
 
 Yövyttiin Colonial Hotellissa, joka oli sijaintiinsa nähden äärimmäisen halpa, ja hintaan kuului kaikenlisäksi kattava ja todella hyvä aamiainen.

Viimeisenä päivänä tehtiin vielä viimeiset ostokset, ja nautittiin edelleen hyvästä säästä. Mentiin kungsträdgårdenin läheisyyteen piknikille, katseltiin ympärillä pyöriviä ihmisiä ja käynnissä olevaa vanhusten tanssitapahtumaa. Paljon ehdittiin tehdä kolmessa päivässä, ja ainakin mulla on sellainen fiilis, että pian on päästävä takaisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti