sunnuntai 25. elokuuta 2013

USA part 3: Road trip

Los Angelesista lähdettiin road tripille pitkin highway 101:stä, päämääränä San Francisco.
Ajettiin pysähdyksineen noin yhdeksän tuntia, mutta matka ei silti tuntunut ollenkaan puuduttavalta. Mulla taisi pyöriä taukoamatta pää, kun tuijottelin tien molemmin puolin näkyviä, upeita maisemia. Ajettiin niinsanottua maisemareittiä, joka oli siis kestoltaan pari tuntia "isoa tietä" pidempi, mutta valittiin se silti ehdottomasti mieluummin.


Yhdessä vaiheessa pysähdyttiin hakemaan juotavaa, ja ajettiin vaan jostakin exitistä muistaakseni Santa Maria-nimiseen, tai johonkin vastaavaan paikkaan. Ajaessamme vähän syvemmälle kylään, huomattiin, että sehän oli ihan kuin suoraan jostakin hillbilly jenkki-elokuvasta. Paikka oli aivan autio, ja ympärillä oli pelkkää peltoa ja vuoristoa.
Törmättiin pariin ihmiseen bensa-asemalla, ja voi sitä tuijotuksen määrää.

Ennen San Franciscoa, aivan rannikolla sijaitsee pienen pieni rantakaupunki Capitola, jota mulle oltiin suositeltu ennen kun lähdettiin reissuun. Halusin siis ehdottomasti pysähtyä matkan varrella sinne.
Rakastuin paikkaan ihan heti. Tunnelma oli niin sympaattinen ja jotenkin hirveän sadunomainen.

Haettiin pitsaa ja mentiin rannalle syömään. Siellä tosin tuuli todella kylmästi, joten pitkään ei ehditty nauttia.

Minäkin haluan vielä joskus pastellisen hippitalon Californiasta. Ihan kuin leikkikoteja.

 
Capitolasta San Franciscoon oli matkaa enää reilun tunnin verran, ja yöpaikkaamme saavuttiin juuri sopivasti nukkumaan. Oltiin niin tyytyväisiä, että päätettiin ajaa LA-SFO välimatka, koska päästiin näkemään todella paljon kaikenlaista mitä ei vaan tulisi vastaan, jos matkat olisi hoitanut lentämällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti